2022 TATA Steel Satranç Şampiyonası’nda Magnus Carlsen Kalesini Feda Etti Lakin Şampiyonluğu Aldı!

bencede

New member
12 Eki 2020
681
0
0
2022 TATA Steel Satranç Şampiyonası tamamlandı. 13 cins boyunca 14 Büyük Usta’nın uğraş ettiği TATA Steel Satranç Şampiyonası sonunda Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen turnuvayı kazanmayı başardı. 1938 yılından beri devam eden esaslı turnuvayı 8. defa kazanmayı başaran Magnus Carlsen en epey kazanan oyuncu unvanına bir şampiyonluk daha ekledi.


Magnus Carlsen TATA Steel Satranç Şampiyonası’nda 8. şampiyonluğunu elde etti.


Turnuva boyunca Mamedyarov, Rapport ve Anish Giri ile yakın uğraş eden Magnus Carlsen 12. çeşitte Fabiano Caruana ile karşılaştı. Müsabakada kalesini feda eden Magnus Carlsen konum avantajıyla birlikte feda ettiği kaleyi aramadı ve maçı kazanarak 12 maçta 8½ puana gelmeyi başardı. 13. tıp uğraşında Daniil Dubov ile müsabakası gereken Magnus Carlsen, rakibinin Covid 19 testi müspet çıktığı için 13. cins maçını hükmen kazanarak 9½ puana geldi ve şampiyon olmayı başardı.


Azerbaycanlı Büyük Usta Şehriyar Memmedyarov turnuvayı 2. sırada tamamladı.


Azerbaycanlı büyük usta Memmedyarov turnuvayı 8 puan ile 2. sırada tamamlamayı başardı. Macaristan’lı büyük usta Richárd Rapport da turnuvayı Memmedyarov ile birebir puanda tamamlayarak 3. olmayı başardı.


TATA Steel Satranç Şampiyonası’nı en hayli kazanan isimler ise şöyleki;


Son şampiyon Magnus Carlsen turnuvayı 8 kez kazanmayı başararak farklı bir biçimde liderliğini sürdürüyor. Carlsen’in çabucak akabinde 5 defa turnuvayı kazanmayı başaran Viswanathan Anand gelirken Max Euwe, Levon Aronian, Viktor Korchnoi, Lajos Portisch turnuvayı 4 kez kazanmayı başararak bu iki ismin ardında sıralanıyor.