Antalya’da Bir Devlet Yurdunda Öğrencilere Kumanya Dağıtan Twitch Yayıncısı Jahrein Yaşananları Anlattı

bencede

New member
12 Eki 2020
681
0
0
Geçtiğimiz pazar günü Antalya’da bir KYK yurdunda öğrencilerle bir ortaya gelen ünlü Twitch yayıncısı Jahrein, yaşananları ve öğrencilerin durumunu anlattı.

Toplumsal medya hesabından sık sık devlet yurtlarında kalan öğrencilerin sıkıntılarına değinen ünlü yayıncı Jahrein, geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir KYK yurdunda öğrencilerle kahvaltı yapma ve dertleşme daveti yapmıştı.

Öğrencilere kumanya dağıtmak için pazar günü yurt önüne giden Jahrein’i öğrencilerle birlikte biroldukça polis karşıladı. Jahrein yaşananları Twitter hesabından yayınladı.

Polislerin kumanyaları dağıtmasına müsaade verdiğini belirtti.

çabucak sonrasında da öğrencilerin şikayetlerini yazdı.

Öğrenci buluşmasının akabinde Halk TV ekranlarında yayınlanan Hasret Gürses’le “Kayda Geçsin” programının konuğu olan Jahrein, yurdun yerleşke ortasında olması niçiniyle içeriye giremediğini, yerleşke haricinde da kendilerini polisin beklediğini aktardı.

“Öğrencilerle bir ortaya gelmek istedim. Kumanya hazırlamıştık. Bu biraz da protest bir hareketti. Lakin öğrencilerle bir ortaya gelemedik. Gittiğimizde polis bizi bekliyordu. Bu yaptığımız toplanma maddelerine tersmiş. Bizi aldılar götürdüler. ‘Valilikten müsaadesiz bu biçimde bir şey yapamazsınız’ dediler.” dedi.

“Adam oturmuş sabah ‘ekstra kahvaltıya 9 lira verdim’ ya ”9 TL nedir!” ve yarın aç kalacağım diyor. Ben kumanya dağıtırken çocuğun biri ‘3 gündür bir şey yemedim abi epeyce sağol dedi’ ben kendimi fazlaca makûs hissettim, 3 gün bir şey yememek ne demek?” sözlerini kullandı.