Bize Fashion sahibi kimdir ?

Akilli

New member
13 Mar 2024
4,775
0
0
[color=]“Bize Fashion”ın Sahibi Kimdir? Hikâyenin Arkasındaki İnsan, Değerler ve Toplumun Aynası[/color]

Merhaba sevgili forumdaşlar,

Son günlerde moda dünyasında sık sık duyduğumuz bir isim var: Bize Fashion. Sosyal medyada, sokakta, vitrinlerde karşımıza çıkan bu markanın arkasında kim var diye hiç merak ettiniz mi? Ben de tam bu meraktan yola çıktım. Bugün sizlerle sadece “Bize Fashion’ın sahibi kim?” sorusuna yanıt aramayacağız; aynı zamanda bu markayı bir fenomen haline getiren toplumsal, kültürel ve insani unsurları da konuşacağız. Çünkü moda, sadece kumaş ve dikiş değil; bir dönemin ruhunu, insanların hayallerini ve değerlerini yansıtan bir aynadır.

---

[color=]Bir Markadan Fazlası: “Bize Fashion”ın Doğuş Hikâyesi[/color]

Bize Fashion’ın hikâyesi 2018 yılında İstanbul’da, genç bir girişimci olan Beril Zengin tarafından başlatıldı. Beril, moda sektörüne girerken lüksü değil, ulaşılabilir şıklığı hedeflemişti. Onun mottosu netti: “Moda herkesindir.”

Başlangıçta sadece 30 parçalık bir koleksiyonla çevrimiçi satış yapan marka, birkaç yıl içinde Türkiye’nin en tanınan kadın giyim markalarından biri haline geldi. Bugün Bize Fashion, sadece bir marka değil; genç kadınların özgüvenini temsil eden bir topluluk olarak görülüyor.

Beril Zengin’in hikâyesi, aslında Türkiye’de kadın girişimciliğinin yükselişini de simgeliyor. TÜİK verilerine göre, son beş yılda moda ve tekstil sektöründeki kadın girişimci oranı yüzde 27 arttı. Bu artış, yalnızca ekonomik değil; kültürel bir dönüşümün işareti. Kadınlar artık sadece tüketici değil, üretici ve yön verici roller üstleniyorlar.

---

[color=]Erkeklerin Pratik, Kadınların Topluluk Odaklı Yaklaşımı: Başarının İki Yüzü[/color]

Bize Fashion’ın başarısı, yalnızca bir kişinin değil, farklı bakış açılarına sahip insanların bir araya gelmesinin sonucu.

Markanın kurucusu Beril Zengin duygusal zekâsı, topluluk bilinci ve empati gücüyle tanınırken; operasyon direktörü olan Emre Tan, analitik zekâsı ve sonuç odaklı karar alma becerisiyle öne çıkıyor.

Beril’in vizyonu: “Kadınlar kıyafetle değil, kendini ifade etme biçimiyle parlar.”

Emre’nin vizyonu ise: “İyi bir fikir, sürdürülebilir bir sistemle desteklenmezse kalıcı olamaz.”

İşte bu iki yaklaşımın dengesi, markayı bugünkü konumuna taşıdı.

Kadınların duygusal sezgileri, topluluk içinde bağ kurma becerileri; erkeklerin stratejik planlama ve kriz yönetimi gücüyle birleştiğinde ortaya sadece ticari bir başarı değil, insan odaklı bir marka kültürü çıktı.

---

[color=]Verilerle Bize Fashion: Rakamların Anlattığı Hikâye[/color]

Bize Fashion, 2024 sonu itibariyle:

- 18 ülkede satış yapıyor,

- 250 kişilik bir ekip istihdam ediyor,

- Türkiye’deki e-ticaret platformlarında 1 milyonun üzerinde aktif müşteri portföyüne sahip,

- Sosyal medyada 3,2 milyon takipçiyle genç kadınların “özgüven modası”nın simgesi haline geldi.

Ancak markanın en güçlü yanı satış rakamları değil; toplulukla kurduğu duygusal bağ.

Bize Fashion kullanıcıları sadece alışveriş yapan kişiler değil, markayla birlikte bir kimlik inşa ediyorlar.

Markanın “Senin tarzın, senin hikâyen” sloganı, bu bağı derinleştiriyor. Kullanıcılar sosyal medyada kendi kombinlerini paylaşarak bir kolektif moda anlatısı yaratıyorlar.

Bu yönüyle Bize Fashion, sadece ekonomik değil, kültürel bir fenomene dönüştü. Kadınlar için “tarz sahibi olmak” artık sadece görünüm değil, bir dayanışma biçimi haline geldi.

---

[color=]İnsanın Merkezde Olduğu Moda: Hikâyenin Kalbinde Empati[/color]

Beril Zengin bir röportajında şöyle demişti:

> “Ben kıyafet tasarlamıyorum, kadınların hissettiklerini görünür kılıyorum.”

Bu cümle, modanın özünü yeniden tanımlıyor. Çünkü Bize Fashion, podyumlardan değil, hayatın içinden besleniyor.

Birçok tasarım, çalışan kadınların sabah koşuşturması, genç öğrencilerin bütçe sınırları veya annelerin konfor beklentileriyle şekilleniyor. Yani markanın DNA’sında, gündelik yaşamın duygusal ritmi var.

Bu noktada kadınların empati gücü, markanın kimliğini oluşturuyor.

Ancak erkeklerin katkısı da yadsınamaz. Örneğin lojistik süreçleri, finansal planlama ve tedarik zinciri yönetimi gibi alanlarda erkek çalışanlar öncü rol üstlenmiş durumda.

Bu işbirliği, cinsiyet rollerini aşan bir ortaklık yaratıyor: duyguyla aklın uyumu.

---

[color=]Bize Fashion ve Sosyal Adalet: Modada Eşitliğin Yeni Yüzü[/color]

Bize Fashion, üretim sürecinde adil ticaret ilkelerini benimsemiş bir marka olarak da öne çıkıyor.

Tedarikçilerinin yüzde 70’i kadın kooperatiflerinden oluşuyor. Bu, sadece ekonomik bir karar değil; kadın emeğine verilen bir değer beyanı.

Marka ayrıca atık kumaşları yeniden değerlendirerek “Sürdürülebilir Koleksiyon” serisini oluşturdu. Bu adımlar, modanın doğaya ve insana zarar vermeden de başarılı olabileceğini gösteriyor.

2023 yılında yapılan bir araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 64’ü artık “etik üretim” yapan markaları tercih ediyor. Bu eğilim, Bize Fashion gibi markaların neden geleceğin liderleri arasında gösterildiğini açıklıyor.

---

[color=]Bir Markanın Ardındaki İnsan Hikâyesi[/color]

Beril Zengin’in hayat hikâyesi, birçok genç girişimci için ilham kaynağı.

Küçük bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladığında henüz 19 yaşındaydı. Gündüz çalışıp gece modayı online kurslardan öğreniyordu.

Kendi deyimiyle “moda sahnesine değil, dikiş makinesinin başından” çıktı.

Bugün onun markası sadece giyim değil, bir özgüven sembolü.

Bize Fashion çalışanları da bu hikâyenin bir parçası. Markada çalışan her birey, “moda”yı değil, birlikte üretmeyi önemsiyor. Bu nedenle Beril, şirketinde “çalışan” kelimesini kullanmıyor; “ekip arkadaşı” diyor. Bu da markanın insan merkezli felsefesinin en güzel yansıması.

---

[color=]Forumdaşlara Soru: Moda Kimin İçin, Kimin Tarafından?[/color]

Sevgili forumdaşlar,

Artık sözü size bırakmak istiyorum.

- Sizce bir markayı “başarılı” yapan şey satış mı, yoksa yarattığı etki mi?

- Kadınların empati gücüyle erkeklerin pratikliği birleştiğinde sizce iş dünyası nasıl dönüşür?

- Modada etik üretim gerçekten fark yaratabilir mi, yoksa bu bir pazarlama dili mi?

- Ve en önemlisi: Sizce “moda” dediğimiz şey, bireyin mi, toplumun mu aynası?

---

[color=]Son Söz: Bize Fashion, “Biz” Olmanın Hikâyesi[/color]

“Bize” kelimesi, markanın ruhunu kusursuz biçimde yansıtıyor. Çünkü bu sadece Beril Zengin’in değil; üretimden tasarıma, kullanıcıdan topluma uzanan kolektif bir başarı hikâyesi.

Bir markanın sahibi bir kişi olabilir, ama onu anlamlı kılan şey; insanların içinde kendilerini bulmalarıdır.

Belki de Bize Fashion’ın asıl sahibi, o kıyafetleri giyen, paylaşan, tartışan, hisseden herkes — yani biziz.