Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri nöbetin 107’nci gününde

  • Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri kayyum rektöre karşı direnişin 158’inci gününde “Kabul etmiyoruz vazgeçmiyoruz” diyerek 107’nci sefer sırtını rektörlük binasına döndü.

Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş 23. haftasında devam ediyor. Direnişin 158. gününde Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri her iş günü olduğu üzere bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek gerilerini 107. sefer rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenlerin nöbetinin akabinde, Batı Lisanları ve Edebiyatları Kısmı Emeritus hocası Prof. Dr. Oya Başak, Batı Lisanları ve Edebiyatları kısmı Öğretim vazifelisi Feyzi Erçin’in yaz okulunda kısım ve fakülte sonucu ile açılması sonucu verilen dersinin, atanmış idare tarafınca onaylanmamasına istinaden Batı Lisanları ve Edebiyatları kısmının açıklamasını okudu.

Açıklama metni şöyleki:

“Batı Lisanları ve Edebiyatları kısmı olarak son vakit içinderda üniversitemizde akademik bakılırsavlendirmelere dair alınan kararlardan büyük bir rahatsızlık ve tasa duyuyoruz.

Kısmımızın “Kültür Sanat Dersleri” kapsamında, 2013 yılından beri yarı vakitli olarak FA kodlu Sinema dersleri vermekte olan Feyzi Erçin’in Yaz Okulu’nda FA 481 (Film Music) dersini vermesi Rektör Yardımcısı Naci İnci tarafınca onaylanmamıştır. Feyzi Hoca hakkında verilen bu sonucun kabul edilebilir bir akademik desteği yoktur.

Kurumumuzu üstün kılan en kıymetli özelliklerinden biri demokratik, konseylerinin kararlarına saygılı ve kısımlarının akademik alanda özerkliğini benimsemiş olmasıdır.

Bu sağlam kurum kültürümüzle çelişen her çeşit karar ve uygulama karşısında telaşlarımız katlanarak artmaktadır.

Eğitim bilimlerinde uzman hocalarımızın deklare ettiğı üzere, öğretim performansının ölçülmesinin ne kadar incelikli ve fazlaca taraflı bir mevzu olduğu ortadadır.

Bir hocanın yetkinliğine yönelik kanaatin bir bileşenler ağı olduğunu ve yalnızca not ortalaması yahut öğrenci değerlendirmeleri yoluyla belirlenemeyeceği aslında hepimizin çok güzel bildiği bir gerçektir.

Bu bağlamda, üniversitemizin zenginliğinin hayli kıymetli birer ögesi olan yarı vakitli ve emekli hocalarımızın nazaranvlendirmelerinin son derece öznel ve çelişkili kıstaslar öne sürülerek sonlandırılmasını kabul etmemiz imkansızdır.

Üniversitemize ziyan veren bu stil uygulamalara son verilmesini, karar düzeneklerinin – Boğaziçi Üniversitesi geleneklerine uygun biçimde “aşağıdan yukarı” – ilgili kısım ve fakülte heyetler aracılığı ile işlemesini, ve Feyzi Hoca’nın Yaz Okulu’nda vereceği dersin onaylanmasını talep ediyoruz.”