Büyük Üretimlerin Bilakis Yenilik Denemekten Korkmayan Birbirinden Eğlenceli 13 Bağımsız Oyun!

bencede

New member
12 Eki 2020
681
0
0
Büyük şirketlerin son periyotlardaki remastered yada remake’e yönelik ilgisi maalesef kaliteli ve farklı üretimlerin çıkmasına pürüz olmaya başladı. Ancak bağımsız oyun şirketleri deher neysel işlerle bu eksikliği biraz da olsa giderebiliyor. İşte denemeniz gereken 13 bağımsız oyun!


1. Kerbal Space Program


Son derece eğlenceli, başında saatler geçireceğiniz ve gezegenleri keşfedebileceğiniz bu oyunu mutlaka denemelisiniz. Elon Musk dahi serinin ikinci oyununu heyecanla beklediğini lisana getirmişti.


2. Beholder


George Orwell’in 1984 isimli yapıtından göndermelere sahip olan oyunumuzda totaliter bir rejimde bize verilen vazifeleri yerine getiriyoruz, insanların şahsi bilgilerini topluyor ve bunları devlete iletiliyoruz. Lakin bunu yapıp yapmamak bizim elimizde. Serinin ikinci oyunu Beholder 2 ise bu kıssaya atıflarda da bulunuyor, oynanabilecek hoş bir seri.


3. Totally Accurate Battle Simulator


Farklı bir savaş simülatörü olarak karşımıza çıkan oyunda yaratıcılığınızı konuşturup ordunuzu yönetebilirsiniz.


4. Superhot


çok özgün olan Superhot uzun olmayan oynanış saatine karşın tatmin edici bir imal. Vakit sırf hareket ettiğimizde bizimle birlikte akıyor, düşmanlarımıza karşı düzgün stratejiler izleyip ilerlediğimiz oyunu bilhassa FPS oyunları sevenler deneyimlemeli.


5. Northgard


Strateji oyunları alanında her ne kadar aşikâr oyunların kararı sürse de birtakım üretimler nitekim bu çeşide derinlik katıyor. Northgard ise nordik külçeşidini sevenler için biçilmiş kaftan. Takip edilmesi gereken kaynaklar, klanların kendine has özellikleri ve mevsim süreci oyunu çok sıkıntı ve eğlenceli hale getiriyor.


6. Papers, Please


Tahminen de bağımsız üretimlerin eskimeyecek oyunlarından olan Papers, Please oyuncular tarafınca o kadar sevilmişti ki bu ünü kısa sinemasının dahi çekilmesine niye oldu. Artzoska’da hudut memuruyuz ve seçimlerimiz oyunun sonunu etkiliyor, dikkatli kararlar vermeliyiz çünkü oyun sıklıkla bizim için yeterli bitmeyebilir.


7. Hellish Quart


Erken erişimde olan ve hala daha geliştirilmeye devam edilen oyunda gerçekçi dövüş mekanikleri pek başarılı bir biçimde sunuluyor. Dövüş oyunları arayışı içerisindeyseniz bu gerçekçi mekaniklerle çok eğlenebilirsiniz.


8. Stardew Valley


Bağımsız oyunların vazgeçilmezi olan ve son derece rahatlatıcı bir oynanış sunan Stardew Valley’de büyükbabadan miras kalan çiftlikte tarım yaparak ömrümüzü idame ettirmeye çalışıyor ve oyun evrenindeki derinliğe sahip onlarca karakterle etkileşime giriyoruz. Hem tek başımıza tıpkı vakitte arkadaşlarımızla oynayabildiğimiz oyun bizlere uzun ve sıkıcı olmayan bir oynanış sunuyor.


9. Cuphead


Neredeyse bir çizgi sineması oynuyoruz üzere bir durum sunan Cuphead son derece eğlenceli olmasının yanı sıra çok sıkıntı kısımlarla karşımıza çıkıyor. Arkadaşımızla bir arada de oynayabildiğimiz üretimde bizi güç bulunmasına rağmen eğlenceli anlar bekliyor.


10. The Artful Escape


Kimi üretimler kurduğu kozmosu yardımıyla bizi günün yoğunluğundan, geriliminden alıp götürebilir, The Artful Escape tam olarak bu biçimde bir oyun. Saykodelik cihanı, müzikal sunumu ve tatlı kıssasıyla eğlenceli bir oynanuş sunuyor.


11. Undertale


Benzersiz ve üst teknolojiyle yapılan grafiklere sahip oyunların olduğu bir devirde temel olanın grafik olmadığını gösteren şairene bir oyun olan Undertale 2D 8-bit olarak karşımıza çıkıyor. pek derinliğe sahip olan oyunu kimselerle savaşmadan bitirebiliyoruz ve çeşitliliğin bol olması yardımıyla uzun müddet oynama imkanı veriyor.


12. This War Of Mine


Hayatta kalma dinamiklerini fazlaca düzgün beceren 11 Bit Studios’un 2014 imali This War Of Mine oyunu Saraybosna Kuşatması’ndan esinlenmiş ve çok vurucu sahnelere sahip. Uzun müddetler oynayabileceğiniz ve neredeyse hayat dersleri veren bu imal, bağımsız oyun deyince akla gelen kıymetli üretimlerden.


13. 12 Minutes


12 Minutes farklı şeyler deneyen, beyin yakan ve dikkat isteyen sürükleyici bir imal olarak karşımıza çıkıyor. 12 dakikalık bir döngüde sıkışıp kaldığımız karakterimizle olayları çözmeye çalışıyoruz, lakin bu 12 dakika bizim için saatlere tekabül ediyor.