Dev Çip Üreticisinden Yeni İkaz: “İşlemci Krizi Sürecek”

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Dünyanın en büyük çip sağlayıcısı teknoloji şirketleri, üretimin artan talebi karşılamak için gayret edeceklerini söylemelerinin akabinde, gelen yeni haberlere göre yarı iletken badiresi mutlaka 2022’ye kadar uzayacak.

Bu hafta internet üzerinden gerçekleştirilen bir konferansta TSMC CEO’su Dr. CC Wei, TSMC dökümhane üretim kapasitesinin, bilhassa yüksek performanslı bilgi süreç (HPC) sistemleri için kullanılan bileşen siparişleri ve şirketin kullandığı 5G aygıtları olmak üzere 5nm mimarisinde çiplerine olan talebi karşılamak için hala yetersiz olduğunu söylemiş oldu.

Tayvanlı haber kuruluşu United Daily News’e nazaran ise, şirketin arabalarda, IoT’de ve sunucu ekipmanlarında ağır olarak kullanılan başka süreç düğümleri de aksaklığa uğramış durumda . TSMC, gelir açısından neredeyse Intel kadar büyük olmasa da, yongaları Apple, AMD, Qualcomm üzere şirketler tarafınca, ağ ekipmanından iPhone’lara ve grafik kartlarına kadar her şeyi yapmak için kullanıldığı için epeyce çeşitli bir müşteri tabanına sahip. Hatta kısa bir süre evvel Intel de TSMC ile bir iş birliğine gittiğini duyurmuştu.

• Çip Kasveti niye Var, Tahlili Ne?
Pekala, ne olacak? Gelen bilgilere bakılırsa işlemci kıtlığı sürmeye devam edecek. Yapılan yeni muahedeler ve açılan yeni fabrikalar ise geleceği kurtarmak için. Çünkü 2nm üretim süreci yapıtı işlemcilerin 2025 yılında seri üretime geçmesi beklenirken, 2024 yılı ortasında de 5 nm üretim sürecine dayalı yeni bir fabrikanın daha kapıları açılacak.