HP Spectre x360 (2021) İnceleme

  • Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
  • Süper tasarım
  • Kusursuz pil ömrü
  • Üst seviye performans
  • Geniş ve rahat klavye
  • Bang&Olufsen hoparlörler
  • Esnek kullanım
  • Ekran yetenekleri
  • Güvenlik
  • Temas portları
  • Fan sesi
Intel, dizüstü bilgisayarlar için taşınabilir işlemcilerini yeniledi ve bu biçimdece son vakit içinderda art geriye şahane dizüstü bilgisayarları ile karşılaştık. Lakin bugün inceleyeceğimiz HP’nin yeni Spectre modeli, bu sene tüm gördüğümüz hoş ve başarılı ultra ince ve yavaşça laptop’lara epey hoş birkaç dokunuş daha ek ediyor ve albenisi bol bir laptop oluyor.

aslına bakarsan Spectre serisini bilenler, HP’nin bu aile ile üst düzey tasarım ve performansı bir ortaya getirdiğini bileceklerdir. Spectre x360 (2021) de şöyleki uzaktan baktığınızda bile göze kaliteli gelen bir notebook oluyor. Bu incelememizde yenilenen Spectre x360’ı tüm bilgileriyla inceleyeceğiz.

HP, Spectre x360 (2021) modeli ile birlikte çıtayı yükseltmiş. Etkileyici performans ve esnek kullanım biçimiyle birlikte ortaya bir daha hoş bir laptop çıkartan şirket, şüphesiz bunun kararında da niş bir kitleyi hedefliyor. Laptop; kaliteli görünüşü, kullanılan materyal kalitesi, katlanabilir ve bu biçimdece esnek bir kullanım sağlayabilen ekranı, sergilediği performansı, dokunmatik ekranı üzere fazlaca fazla özellik içeriyor ve bunlara daha bir dizisini inceleme müddetince ek edeceğiz. Lakin evvel laptop’ın şık dizaynıyla kelamı açalım.

HP Spectre x360 (2021) Tasarımı Nasıl?


HP Spectre x360 (2021), bir daha daha önceki Spectre modellerinden de alıştığımız üzere, dizaynıyla bu kategoride bir daha birinci sınıf bir laptop oluyor. Hakikaten masaya koyduğunuzda etraftakiler şu biçimde bir dönüp bakar denir ya hani, öylesi bir laptop olmuş. İnce ve yavaşça olması bir yana, kenar kısımları, kullanılan renkler, fırçalanmış yüzey ve arkasındaki HP logosuna kadar çabucak her şey şahane görünürken, laptop’ın farklı renk kombinasyonları da var; onları da inceleyebilirsiniz.

Dizaynının yanında kullanım biçimiyle de çok fonksiyonel bir aygıt oluyor yeni Spectre x360. İsminden da anlaşılabileceği üzere ekranı 360 derece katlayabiliyorsunuz. bu biçimdece farklı formlarda kullanabiliyorsunuz. Bu ortada ekranın katlanmasını sağlayan menteşeler de ziyadesiyle sağlam. Yakından incelediğinizde bunu bakılırsabiliyorsunuz. Ayrıyeten hoş bir ayrıntı: Sol menteşe üzerinde işlenmiş Spectre logosu dikkatinizi çekecektir. Tüm bu ayrıntılar, laptop’ı premium düzeye ulaştırıyor.

HP Spectre x360 (2021) Etraf bilgileri


HP Spectre x360 (2021) ile karşımızda 13.5 inç büyüklüğünde bir imaj var. Ekran kenar çerçeveleri bir çok ince tutulmuş, lakin kameradan vazgeçilmemiş. Çabucak ekranın üzerinde web kamerasını bakılırsabiliyorsunuz. Biliyorsunuz, Huawei, MateBook dizüstü bilgisayarlarında web kamerasını ekrandan kaldırıp klavyeye taşımıştı. HP ise Spectre’de web kamerasının yerini koruyor, lakin klavyeye ona özel bir güvenlik kilidi getiriyor. Çabucak güç tuşunun yanındaki kamera tuşuna basarak, kamerayı pasif hale getirebiliyorsunuz.

Laptop’ın ekranı ve ona bağlı olarak boyutları kompakt ancak klavye neredeyse tam boyutlu üzere davranıyor. olağan olarak ayrıyeten numerik tuş kadrosu yok, ama tuşların büyüklükleri ziyadesiyle ülkü, art aydınlatmanın unutulmamış olması da sevindirici. Klavyede tek aradığımız şey ise, daha geniş bir Enter tuşu oldu. bir daha de alışmanız fazlaca vakit almayacak.

Klavyenin üzerinde bir daha hoş bir öteki ayrıntı, hoparlör ızgarası oluyor. Burada yer alan hoparlörler Bang&Olufsen imzalı. Ses performansını ziyadesiyle beğendik. Hoparlörlerin uygulaması da laptop’ta bulunuyor. Bang & Olufsen Audio Control yazılımını açtığınızda, buradan sesi kendinize bakılırsa özelleştirebileceğiniz epey sayıda seçeneğe ulaşabiliyorsunuz.

Klavyenin altında da geniş bir touchpad alanı yer alıyor. Bununla imleci rahatlıkla denetim edebiliyorsunuz fakat ekran esasen dokunmatik olduğundan dolayı, bunu neredeyse kullanmayı unutacaksınız diyebiliriz.

HP Spectre x360 (2021) Güvenlik formları


Laptop’ın ön kısmıyla ilgili kısmı kapatmadan, buradaki kıymetli bir ayrıntıya daha dikkati çekelim. Bu tip laptop’larda son devirde parmak izi sensörüne yer verildiğini biliyoruz. Spectre x360 (2021)‘de dikkatli bakmazsanız parmak izi sensörü ilk başta gözden kaçabiliyor, açıkçası biz birinci bakışta goremedik. Parmak izi sensörü klavyede Alt ve sol taraf tuşu ortasına neredeyse bir tuş üzere yerleştirilmiş. Az kalsın noksan diye eksi hanesine yazıyorduk.

Bu sensör yoluyla dilerseniz laptop’ı parmak izinizle kilitleyebiliyorsunuz bu biçimdece. Ayrıyeten fazlası da var. Laptop’a Windows Hello yüz tanıma entegrasyonu da yapılmış. Bu özellik bir fazlaca rakibinde yer almıyor; olması Spectre’nin artı hanesine işliyor.

HP, Spectre x360 (2021)’de ayrıyeten ek güvenlik usulü de getirmiş ki daha evvel incelediğimiz bir daha HP’nin birtakım laptop’larında da bu özellik vardı. Bu laptop’ta yer alan özel bir güvenlik modu yardımıyla, ekrana yandan bakan birisi ekranınızı bakılırsamiyor. Laptop, bu özel güvenlik modu yardımıyla ekranı yan açılardan bakıldığında karartabiliyor. bu biçimdece kapıyı, meraklı gözlere karşı kapatıyor. Hoş özellik.

HP Spectre x360 (2021) İrtibat Seçenekleri


Artık yavaş yavaş Spectre x360 (2021)’in teknik takımına yanlışsız gireceğiz, fakat linklere da özetlemek gerekirse bakalım. Ne yazık ki bu tip laptop’lar -eğer kutu içeriğinde genişleme adaptörleri getirmiyorlarsa- temas konusunda zayıf kalıyorlar. Spectre x360 (2021) nispeten bunlardan biri.

Laptop’ta tam boyutlu HDMI ya da ikinci bir tam boyutlu USB portu bulunmuyor. 2 adet Thunderbolt 4 destekli USB Type-C portu olması ise yenilikçi olması açısından sevindirici olarak nitelendirilebilir. Ekranı genişletmek istediğinizde bu porttan DisplayPort 1.4 ve HDMI 2.0 dayanağı sağlayabiliyorsunuz, fakat bunun için kabloya gereksiniminiz var doğal.

Bunun haricinde sol yanda tam boyutlu USB 3.1 portu bulunuyor. Ayrıyeten bir daha sağ kenarda microSD kart slotu ile kulaklık girişini bulabiliyorsunuz. Tümü bu kadar. Kablosuz kontaklar içinde ise Bluetooth 5 ve Wi-Fi 6 desteği var.

HP Spectre x360 (2021) Ekran Özellikleri Neler?


HP Spectre x360 (2021)’nin ekranının tek yeteneği katlanabilmesi değil. Dokunmatik yapıda olması da değil. Bu ekran nitekim de hoş bir imaj sağlıyor. Ekran çözünürlüğü 3000×2000 piksel şeklinde ve ekran en-boy oranı da 3:2 halinde karşımıza çıkıyor. Bu boyut bilhassa üstten ve alttan daha geniş manzara sağlaması açısından taşınabilir platformda ve kompakt laptop’larda iş yapmak için çok uygun. bu biçimdece her ne kadar bu laptop’ın ekranı 13.5 inç boyutunda olsa da, güya daha geniş bir ekrana baktığınızı düşünüyorsunuz.

Bunun yanında ekranın sağladığı parlaklık düzeyi ve kontrast düzeyi çok tatmin edici. HP ekran için özel bir yazılım da hazırlamış. HP Display Control olarak laptop’ta yüklü olarak bulabiliyorsunuz bunu. Buradan ekranı sRGB, Adobe RGB, DCI-P3 renk gamutlarına nazaran uyarlayabiliyorsunuz. Bu sayede web dolanımlarında, imaj evrak düzenleme işlerinde ya da görüntü edit yahut görüntüleme etabında gerçek renkleri alabiliyorsunuz ekrandan. Nitekim HP, yeterli bir donanımı, hoş bir yazılım ile desteklemiş ve ortaya çok kullanışlı bir sonuç çıkmış.

Bu ortada ekranın etrafınızdaki ışık parlaklığına nazaran otomatik parlaklık ayarını yapabildiğini de söyleyelim.

HP Spectre x360 (2021) Özellikleri ve Performansı


Artık gelelim Spectre x360 (2021)’in teknik özelliklerine. Bu model de Intel’in yeni 11’inci kuşak işlemci ailesinden Core i7-1165G7 işlemciyi kullanıyor. Bu işlemciyi daha önce Acer Swift 5 2021 ve Huawei MateBook X Pro 2021 modellerinde görmüştük hatırlarsanız. bir daha emsal üst düzey performansı yeni Spectre’de de sağlıyor bu işlemci. 4 fizikî çekirdek ve 8 iş parçacığından oluşan bu işlemci, 2.80 GHz taban frekansta çalışıyor, saat suratını 4.70 GHz’e kadar artırabiliyor. Bu manada laptop’ın taşınabilir platformda süreç gücüyle yüksek performans sağlayan bir model olduğunu söyleyebiliriz. İnce, yavaşça fakat kuvvetli bir laptop arayanlar bu manada mutlu kalacaklardır kanaatindeyiz.

Kaldı ki, laptop’a uyguladığımız testlerde de bu tarafta sonuç sağladı. İşlemci performansını ölçümleyen Cinebench testinde 1102 puan tek çekirdek puanı toplayan yeni Spectre, tıpkı testte tüm çekirdekleri çalıştığında ise 3858 puan üretebiliyor.

Geekbench testinde de 1363 puan tek çekirdek, 4989 puan oldukcalu çekirdek kararı gösterdi. Bu bedeller de bir daha yeni laptop’lardan Acer Swift 5 2021 ve MateBook X Pro 2021 ile çok yakın seyrediyor. Bu ortada laptop OpenCL testinde de 17 bin 367 puan almayı başardı.

HP Spectre x360 (2021) Pil Ömrü Nasıl?


Yeni Spectre’de yer alan Intel Evo platformunun en büyük sağladığı iyileştirmelerden biri pil ömrüne ait oldu demek mümkün. bu biçimdece bu tip mobiliteyi gözeten ultra ince ve yavaşça laptop’larda artık gün uzunluğu pil ömrü sağlanabiliyor. Spectre x360 (2021) de bunlardan biri oluyor.

Spectre x360 (2021), pil ömrüyle tam gün yanınızda olacak bir model. Web’de sirkülasyon ve günlük kullanım senaryosunda PCMark 10 pil testinde 12 saat 55 dakikalık sonuç alan laptop, yalnızca görüntü oynattığımızda ise, yüzde 50 parlaklık oranınında Full HD bir görüntüyü tam 11 saat 22 dakika boyunca oynatabildi. Bunlar çok düzgün sonuçlar. olağan olarak günün sonunda pil ömrünü sizin kullanmasınız belirleyecek ve natürel ki ağır tempolu işler ya da yorucu uygulamalar çalıştırırsanız bu müddet kısalacaktır. Ama istikrarlı ve orta düzeyli kullanımlarda bir iş gününü fazlaca rahat çıkartabilen bir model.

Bu ortada laptop’ın şarj aleti de kendi üzere çok özel. HP burada da özel çalışmış ve hoş bir örgü kablolu şarj aygıtını kutu içeriğine dahil etmiş. bir daha kutuda laptop için hoş bir taşıma kılıfının yer aldığı bilgisini de verelim.

Özetle

Evet, HP Spectre x360 (2021)’i uzun uzadıya anlattık. Sanıyoruz ki, yeni Spectre hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri verdik. Lakin bir daha de sorunuz var ise, kesinlikle yorumlarda yazın ki, oradan da cevaplayabilelim.

Sonuç olarak özetlemek gerekirse toparlayacak olursak, HP Spectre x360 (2021), başta da söylemiş olduğimiz üzere tasrım bilgilerindan başka tüm taraflarına kadar ihtimamla hazırlanmış bir laptop olmuş. Bir dizüstü bilgisayarda gördüğümüz en düzgün dizaynlardan birine sahip ve hakikaten kaliteli görünüyor ve hissettiriyor. Bu bağlamda âlâ ve kaliteli bir laptop satın almayı düşünenler yakından incelemeden geçmesin diyelim. Öte yandan katlanabilir ve dokunmatik ekranı, sağladığı performansı ve tüm gün süren pil ömrü de başka kıymetli noktaları. Alışılmış ki bunun bir de fiyat karşılığı var: Şu an HP Spectre x360 (2021)’i piyasada 15499 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Fiyatı ne kadar yüksek gelse de, yeni kuşak laptop’lar içinde güzel bir istikrarda durduğunu söyleyebiliriz.

]+>HP Spectre x360 (2021) Teknik Özellikleri
Eser ModeliHP Spectre x360 (2021)
Eser TipiNotebook
CHIP Online Notu94
ÜreticiHP
FirmaHP (216) 579 79 00
Genelİşletim SistemiWindows 10
İşlemciIntel Core i7 1165G7
İşlemci Suratı4.70 GHz
Çekirdek Sayısı4
]+>Ekran ve GrafikEkran13.5 inç
Ekran PaneliTouch
Çözünürlük3000 × 2000 px
Grafik İşlemciIntel Iris Xe
]+>Bellek ve DepolamaBellek (RAM)16 GB
SSD1000 GB
Optik ŞoförYok
]+>İrtibatlarUSB 3.11
USB Type-C2
HDMIYok
DisplayPortYok
VGAYok
BluetoothVar
Wi-Fi802.11ax
Kart OkuyucuVar
Boyutlar306 × 194 × 16.9 mm
Yük1.3 kg
[TR] [TR] [TR] [TR]
[/TR]
[/TR]
[/TR]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TR]
[TR]

Satın Al

[/TR]
[/TR]
[/TR]
[/TR]