iOS 15 ve Fazlası: Bugün Düzenlenecek WWDC Etkinliğinde Apple Ne Tanıtacak?

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Apple’ın her yıl düzenlediği WWDC aktifliğinin 2021 ayağı bugün, Türkiye saati ile 21.00’da gerçekleşecek. Bilmeyenler için söyleyelim: WWDC aktifliği, Apple’ın iOS ve macOS üzere çeşitli işletim sistemlerinin yeni sürümlerini birinci kere tanıttığı ve aslen geliştiricilere yönelik bir aktiflik. Çok sık olmasa da, bu aktiflikte kimi yeni donanımların tanıtıldığını da bakılırsabiliyoruz.

özetlemek gerekirsesı, aktiflik her ne kadar geliştiricilere özel üzere görünse de, her Apple aygıt sahibini de yakından ilgilendiren haberlere sahne oluyor. Muhtemelen bu yılki WWDC’de de durum değişmeyecek. Eylül ayında gerçekleşmesini beklediğimiz “gerçek” tanıtım etkinliğindilk evvel, bir fazlaca yeni ayrıntısı öğrenme talihi bulacağız.

Pekala lakin WWDC 2021’de hangi yenilikleri görmeyi bekleyebiliriz? Apple’ın yıllık geliştiriciler konferansında tanıtmasını beklediğimiz eserleri aşağıda bulacaksınız…

iOS 15 ve iPadOS 15

Büyük ihtimalle WWDC 2021’in yıldızı, Eylül ayında tanıtılmasını beklediğimiz yeni iPhone modellerinde bulunacak olan bir daha sonraki iOS sürümü, yani iOS 15 olacak. Daha evvelki iOS sürümlerinin tersine, iOS 15 hakkında hayli fazla sızıntı ile karşılaşmadık. Bu da bize, iOS 14 üzere büyük bir yükseltme beklemememizi söylüyor. Öbür bir deyişle iOS 15’te fazlaca büyük değişiklikler sunulmasını beklemiyoruz. bir daha de Denetim Merkezi’nin bir daha tasarlanabileceğini söyleyelim.

iPadOS 15 ise, iPad’ler için tasarlanmış bir iOS 15 sürümü olacak. iOS 15 üzere, iPadOS 15’in de iPadOS 14’ten hayli farklı olmasını beklemiyoruz.

macOS 12

bir epeyce insan macOS 12’nin WWDC 2021’de tanıtılacağını düşünüyor, fakat bu beklenti biraz havada kalıyor. WWDC 2020’de tanıtılan macOS 11 Big Sur’un yeni sürümünü, yani yeni bir macOS 11 sürümü ile müsabakamız daha büyük ihtimal üzere görünüyor.

watchOS 8

iPadOS, iPad’ler için bir işletim sistemi. macOS, Mac’ler için bir işletim sistemi. iOS telefonlar için bir işletim sistemi. Natürel ki watchOS’u da unutmayalım; Apple Watch’ın işletim sistemi de o. ötürüsıyla bugün, yeni WatchOS sürümünü, yani WatchOS 8’i bekleyebiliriz.

Garip bir halde, watchOS 8 hakkında da neredeyse hiçbir sızıntı duymadık. Görünüşe nazaran Apple, tüm yazılım sırlarını bu defa daha yeterli saklamış durumda. bir daha de şunları söylemek mümkün: watchOS’un her yeni sürümü, uygunlaştırılmış fitness özellikleri, yeni sıhhat modları ve Apple Watch’ların kullanıcı arayüzünde değişiklikler getiriyor. Bu yüzden watchOS 8’in de heyecan verici bir güncelleme olmasını bekleyebiliriz.

tvOS 15

Sıra geldi Apple TV’lerin işletim sistemine, yani tvOS’a. WWDC 2021’de, yeni tvOS sürümü tvOS 15’i bakılırsaceğimize neredeyse eminiz. tvOS 15’in ebeveyn kontrolleri ve vakit idaresi araçlarıyla çocuk dostu bir mod sunabileceği konuşuluyor. Ne yazık ki daha fazlasını biz de bilmiyoruz.

Yeni bir MacBook Pro

Şayet Apple aktiflikte gerçek bir fizikî eser tanıtacaksa, bu bize nazaran fakat yeni bir MacBook Pro olabilir. Lakin bu hususta umutlu olmayın; çünkü ihtimal devasa yükseklikte değil.

bir daha de birtakım sızıntılar, 16 inç’lik bir MacBook Pro’nun gösterilebileceğini söylüyor. Bu dizüstü bilgisayar, savlara nazaran bir M1 yonga setine, bir tasarım revizyonuna ve 16 inç ekrana sahip olacak.