Lenovo Yoga Slim 7 İnceleme

  • Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
  • Hoş tasarım
  • CPU performansı
  • Geniş depolama ünitesi
  • Nispeten sessiz yapı
  • Uzun pil ömrü
  • Tam boyutlu HDMI
  • Parmak izi sensörü yok
  • Web kamerası zımnilik kapağı yok
  • Thunderbolt dayanağı yok
Lenovo’nun Yoga sınıfı laptop’larına aşinayız. Ultra ince ve ultra yavaşça kategoriye konumlanan Yoga serisi arasında ise esnek ekranlı modeller var. Bunları döndürüp çevirip katlayabiliyoruz, lakin bugün yakından bakacağımız Yoga daha klasik bir kullanım biçimini benimsiyor.

Şayet şu sıralar ince ve yavaşça bir laptop arıyorsanız bu modeli de seçenekler ortasına dahil edebilirsiniz. Son periyotta bu kategoride bir hayli yeni model gördük. Gelen yeni modellerin pek birden fazla Intel işlemcili olurken, elimizdeki Yoga Slim 7 ise Ryzen işlemciden güç sağlıyor. Doğal ki bu laptop’ın da Intel işlemcili seçeneği bulunuyor. Dilerseniz onu da tercih edebilirsiniz.

Intel ve AMD Seçenekleri


Yoga Slim 7
, farklı varyantlarıyla çeşitliliğini artıran bir model. Bunu hem tasarım hem teknik özellik noktasında sağlıyor. Teknik tarafta Intel ve AMD işlemci seçenekleriyle olduğu üzere, dokunmatik ekranlı ve 4K çözünürlük seçenekleri de bulunuyor. Bizim incelediğimiz model ise, Full HD çözünürlüğüne sahip dokunma özelliği bulunmayan bir ekrandan oluşuyor. Evet, dokunmatik özellik bu modelde yok, lakin ekranın sağladığı manzaranın çok âlâ olduğunun altını çizelim. Sağladığı yüksek parlaklık düzeyi niçiniyle, güneş altında kullanmasının da çok âlâ ölçüde olduğunu söyleyebiliriz. Biz deniz kenarında da kullandık, problemsiz biçimde ekranı bakılırsabiliyorsunuz.

Tasarım bilgileri


Bu laptop’ın 4K çözünürlüğe sahip olan modeli biraz daha niş bir kitleye hitap ediyor. Çünkü o modelin tasarımı da farklı. Bizim elimizdeki modelin art yüzeyi metal kapaktan oluşurken, başka modelde ise bu yüzey büsbütün kumaş kaplamalı olarak tasarlanmış.

Bunun haricinde iç yüzeyde ve etraf bilgilerinda ise fark yok. Materyal kalitesi ve genel görünümüyle hayli tatmin edici bir yapıya sahip olan Yoga Slim 7’de 14 inç boyutunda bir ekran yer alıyor. Önünde ise tuş yerleşimi ve kullanım rahatlığıyla epey beğendiğimiz klavyesi uzanıyor. Tuşların 2 kademeli art aydınlatmaya sahip ve bu tip laptop’larda pek goremediğimiz geniş Enter tuşunun bulunmasının sevindirici ayrıntılar olduğunu da söyleyelim.

Hoparlörler, klavyenin her 2 kenarına yerleştirilmiş. Bu hoparlörler Dolby Atmos destekli ve hoş ses sağlıyorlar. 2 watt gücünde yerleştirilen bu hoparlörler, bu tip bir laptop için ziyadesiyle kâfi.

Klavyenin altındaki touchpad alanı da palm rest bölgesinin müsaade verdiği ölçüde geniş olarak kullanılmış.

Laptop’ın kontaklarına baktığımızdaysa burada kâfi portların bulunduğunu görüyoruz. Bilhassa tam boyutlu bir HDMI’ın yer alması sevindirici. bir epey muadilinde bu port olmuyor. Sağ tarafta 2 adet USB 3.1 Gen.2 portu, sol kenardaysa USB-C portu bulunduran yeni Yoga’da microSD kart slotu da yer alıyor.

Bu ortada laptop’ın güç butonunu üzerinde aramayın, zira Lenovo bu tuşu laptop’ın sağ kenarına yerleştirmiş. Parmak izi arıyorsanız ise, o özellik bu modelde yok. Fakat Windows Hello üzerinden kamera yoluyla yüz tanıma özelliğini kullanabiliyorsunuz. Bu ortada web kamerasının rastgele bir saklılık tuşu bulunmadığını söyleyelim. Huawei modellerinde klavyeye yerleştirilen web kamerası, son incelediğimiz HP Spectre x360‘ta ise bir tuş sayesinde kapatılabiliyordu hatırlarsanız.

Boyut ve Tartı


Evet, genel çerçevesiyle Yoga Slim 7’i tanıdık. Artık biraz yavaş yavaş teknik özelliklere gerçek gelelim ancak şunun da altını çizmeden geçmeyelim. Bu laptop epey yavaşça ve nitekim de ince bir model. 1.4 kilogram ağırlığında olan Yoga, yaklaşık 1.5 cm kalınlığında. Bu da nitekim daima el altında tutmanız için âlâ bir niye. Bir de her ne kadar öbür katlanabilir Yoga modelleri üzere olmasa da, bu laptop’ın ekranının da 180 dereceye kadar geriye yatabilmesinin kullanım noktasında avantaj sağladığını da söyleyelim.

Özellikler ve Performans


Ve gelelim özelliklere. Başta da söylemiş olduğimiz üzere Lenovo Yoga Slim 7’nin modeli AMD işlemciden güç sağlıyor. Ryzen 7 4800U işlemciye sahip olan laptop, 8 çekirdekli ve 16 izlekli bu işlemcisiyle 1.8 GHz taban frekans üretirken, yük altına 4.2 GHz’e kadar frekans artışı sağlayabiliyor. 7nm FinFet üretim süreninin bir yapıtı olan Ryzen 7 4800U, hakikaten hem sağladığı performans hem tükettiği güç ölçüsüyle oldukçaça beğenilen bir taşınabilir işlemci. Öte yandan birlikteinde getirdiği Radeon entegre grafik işlemcisi de oyun noktasında başarılı dayanak sağlıyor.

7 nm Ryzen 7 4800U, 10 nm Intel ile direkt rekabet edecek biçimde tasarlanmış bir işlemci. 15W – 25W aralığında çalışan 8 fizikî çekirdeği ve 16 eşzamanlı iş parçacığı ile birlikte teste soktuğumuzda, Cinebench‘ten 1234 puan tek çekirdek, 8715 puan fazlacalu çekirdek kararı aldığını gördük.

Son periyotta ince ve yavaşça laptop kategorisinde art geriye fazlaca sık aygıtı inceledik. Bunlar içinde yeni Huawei MateBook X Pro de vardı, Acer Swift 5 de HP Spectre x360 da. Bu 3 modelde de Intel’in Core i7-1165G7 işlemcisini yer alıyor. Karşılaştırdığımızda ise Cinebench R23 testinde Yoga Slim 7’i tek çekirdek kararında 2’inci basamakta, fazlacalu çekirdek kararında ise açık orta birinci sıraya yerleştiğini nazaranbiliyoruz.

Geekbench 5 testine baktığımızda ise, Yoga Slim 7 bu testte 1152 puan tek çekirdek, 5875 puan ise oldukçalu çekirdek kararı sağlıyor. Bununla bir daha karşılaştırma tablosuna baktığımızda, Intel işlemcinin bilhassa tek çekirdek kararında önde olduğunu görüyoruz. 11’inci kuşak işlemcilerinde tek çekirdek başarısı kıymetli düzeyde Intel’in. Ama iş tüm çekirdeklerin çalıştığı performans kararına geldiğinde Ryzen platformunun atağını görmek mümkün.

Bu manada bu sonuçlara baktığımızda, oldukçalu uygulamalarda, bilhassa render işleri yapmak için ya da gibisi yüklü işler için Yoga Slim 7’nin süreç kapasitesiyle pek elverişli olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan Yoga Slim 7’nin RAM kapasitesi 16 GB. Depolama alanı ise 1 TB SSD şeklinde karşımıza çıkıyor. Diskin CrystalDiskMark neticeleri da ziyadesiyle tatmin edici düzeyde. 3389 MB/s sıralı okuma kararı alan disk, 2133 MB/s sıralı yazma skoru da elde ediyor. bu biçimdece disk konusunda hem yüksek kapasite hem güzel performans çatısı kuruluyor.

Lenovo Yoga Slim 7’ye uyguladığımız testleri ve karşılaştırma tablolarını çabucak üstteki videomuzda bakılırsabilirsiniz.

Lenovo Yoga Slim 7 Pil Ömrü Nasıl?


Yoga Slim 7, 14 inçlik bir laptop olduğu için daima yanınızda taşıyacaksınız, bu niçinle beklenti kuşkusuz uzun pil ömrü sağlaması tarafında. Bunu da büyük oranda karşılıyor laptop. O denli ki yaptığımız görüntü izleme testinde Full HD bir görüntüyü yaklaşık 11 saat kadar çalıştırabilen Yoga Slim 7, gerçek dünya kullanım müddetiyle de yaklaşık 10 saati görüyor. Bu büsbütün kullanmasınıza bağlı olağan olarak. Olağan ofis işlerinde, web dolaşımlarında 10 saat ila 14 saat ortası performans elde edebiliyorsunuz. Lakin ağır yük altında ve azamî parlaklık düzeyinde çalıştırdığınızda ise 2 saat civarında bir müddetde de pil ömrünü elbette tüketebilirsiniz.

Bu ortada aygıtın şarj aygıtı da pek küçük. Onu da yanınızda taşımanız işleri zorlaştırmayacaktır. Laptop’ın pili bittiğindeyse, yaklaşık 2 saat ortasında tam kapasite şarj edebildiğiniz bilgisini de verelim.

Özetle

Evet, sonuca geldiğimizde Lenovo Yoga Slim 7’nin başarılı bir ultrabook olduğu açık. Bilhassa performans konusunda Ryzen 7 4800U işlemciyle güzel işler çıkaran laptop, tasarım bilgileri ve öteki özellikleriyle de etkileyici bir laptop olmayı başarıyor. Genel çizgileriyle pek kullanışlı bulduk. Gereç kalitesiyle de Lenovo çizgisini yansıtıyor. Bu manada ultra taşınabilir kategoride yüksek süreç gücü ve kaliteli tasarım arayanların listesine dahil etmeleri gereken bir model olduğunu söyleyebiliriz.

]+>Lenovo Yoga Slim 7 Teknik Özellikleri
Eser ModeliLenovo Yoga Slim 7
Eser ÇeşidiNotebook
CHIP Online Notu88
ÜreticiLenovo
FirmaLenovo Türkiye (216) 570 01 00
Genelİşletim SistemiWindows 10
İşlemciAMD Ryzen 7 4800U
İşlemci Suratı4.20 GHz
Çekirdek Sayısı8
]+>Ekran ve GrafikEkran14 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük1920 × 1080 px
Grafik İşlemciAMD Radeon
]+>Bellek ve DepolamaBellek (RAM)16 GB
SSD1000 GB
Optik ŞoförYok
]+>TemaslarUSB 3.12
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortYok
VGAYok
BluetoothVar
Wi-Fi802.11ax
Kart OkuyucuVar
Boyutlar320 × 208 × 14.9 mm
Tartı1.4 kg
[TR] [TR] [TR] [TR]
[/TR]
[/TR]
[/TR]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TR]
[TR]

Satın Al

[/TR]
[/TR]
[/TR]
[/TR]