Tirşik nedir, nasıl yapılır?
Tirşik yapımı için yoğurt, un, sarımsak, buğday, nohut ve tirşik otu kullanılır. Çorba için tirşik otu ince ince doğranır. Bir tencere içerisine yoğurt, un ve su karıştırılır. Yoğurtlu karışımın içine doğranan tirşikler de eklenerek ocağın altı yakılır ve yavaş yavaş karıştırılarak yoğurt kesilmeden ocaktan alınır.
Tirşik yapımı için yoğurt, un, sarımsak, buğday, nohut ve tirşik otu kullanılır. Çorba için tirşik otu ince ince doğranır. Bir tencere içerisine yoğurt, un ve su karıştırılır. Yoğurtlu karışımın içine doğranan tirşikler de eklenerek ocağın altı yakılır ve yavaş yavaş karıştırılarak yoğurt kesilmeden ocaktan alınır.