semaver
New member
Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gr asma yaprağı
- 3 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram asma yaprağını kaynamış suda 1 dakika kadar yaprakları sıcak suda bekletip sonrasındasında soğuk suda şoklayınız.
- Yaprakları kenara aldıktan daha sonra iç harcını hazırlamaya başlayınız.
- 3 adet soğanı ince ince doğrayınız. sonrasındasında yarım su bardağı yağ ile soğanı pembeleşene kadar kavurunuz.
- Yıkanmış pirinçleri kavurmaya başladığınız soğanların içine koyarak kavurmaya devam ediniz.
- Kavrulan harcın içine salça, pul biber, karabiber, tuz, nane koyarak kısıl ateşte kavurunuz.
- Kısık ateşte kavrulan harcın içine tabanı tutmayacak kadar içine 1 bardak kadar su ekleyerek tabanının tutmasını engelleyiniz ve suyu çekene kadar kavurmaya devam edin ve tabanının tutmasına müsaade vermeyiniz.
- Kavrulan harcı soğutunuz. Soğuyan harcı şokladığınız yapraklara sarmaya başlayınız.
- Sarma süreciniz bittikten daha sonra sardığınız sarmaları pişireceğiniz tencereye alarak su ölçüsünü ayarlayınız. Su ölçüsünü da sarma tencerenin neresinde ise tıpkı oranda da suyunu o biçimde ayarlayınız.
- Su ölçüsünü ve tuz oranını siz göz sonucunca koyabilirsiniz ve su harcınızın içine yarım çay bardağı kadar yağ koyunuz.
- Pişirmeye koyduğunuz sarmalarınızın üstüne tüpteyken tencere boyutu kadar tabak koyunuz üzerine.Şimdiden deneyen denemeyen herkese afiyet olsun
)).