Zeytinyağlı Sarma

semaver

New member
Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gr asma yaprağı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 500 gram asma yaprağını kaynamış suda 1 dakika kadar yaprakları sıcak suda bekletip sonrasındasında soğuk suda şoklayınız.
  2. Yaprakları kenara aldıktan daha sonra iç harcını hazırlamaya başlayınız.
  3. 3 adet soğanı ince ince doğrayınız. sonrasındasında yarım su bardağı yağ ile soğanı pembeleşene kadar kavurunuz.
  4. Yıkanmış pirinçleri kavurmaya başladığınız soğanların içine koyarak kavurmaya devam ediniz.
  5. Kavrulan harcın içine salça, pul biber, karabiber, tuz, nane koyarak kısıl ateşte kavurunuz.
  6. Kısık ateşte kavrulan harcın içine tabanı tutmayacak kadar içine 1 bardak kadar su ekleyerek tabanının tutmasını engelleyiniz ve suyu çekene kadar kavurmaya devam edin ve tabanının tutmasına müsaade vermeyiniz.
  7. Kavrulan harcı soğutunuz. Soğuyan harcı şokladığınız yapraklara sarmaya başlayınız.
  8. Sarma süreciniz bittikten daha sonra sardığınız sarmaları pişireceğiniz tencereye alarak su ölçüsünü ayarlayınız. Su ölçüsünü da sarma tencerenin neresinde ise tıpkı oranda da suyunu o biçimde ayarlayınız.
  9. Su ölçüsünü ve tuz oranını siz göz sonucunca koyabilirsiniz ve su harcınızın içine yarım çay bardağı kadar yağ koyunuz.
  10. Pişirmeye koyduğunuz sarmalarınızın üstüne tüpteyken tencere boyutu kadar tabak koyunuz üzerine.Şimdiden deneyen denemeyen herkese afiyet olsun:))).
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst