Apple’dan iPhone 6 Plus kullanıcılarına makûs haber!

celikci

New member
25 Eyl 2020
3,051
0
1
Apple, bugün yaptığı resmi açıklamayla birlikte nostaljik (vintage) eser kategorisine iPhone 6 Plus aygıtların da alınacağını duyurdu. Bu manada 31 Aralık 2021 tarihinden itibaren nostaljik eser olacak iPhone 6 Plus’ın tamiratı, Apple Yetkili Servis Sağlayıcılar tarafınca yahut Apple mutabakatlı servis noktalarından yapılamayacak.

iPhone 6 Plus, artık nostaljik eser olacak

MacRumors tarafınca ele geçirilen Apple içi şirket yazışmasına nazaran ünlü Amerikan devi, hayli yakın vakitte nostaljik eser listesini güncelleyerek iPhone 6 Plus’ı da bu kategoriye alacak. 31 Aralık 2021 tarihinde üretiminin sonlanmasının 5. yılına girecek olan aygıt, yeni yıldan itibaren artık nostaljik aygıt olarak isimlendirilecek ve servis hizmeti bi mühlet daha sonra durdurulacak.


2014’ün Eylül ayında piyasaya çıkan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, müşterilerin uzun vakittir beklediği4,7 inç ve 5,5 inç ekranlara sahipti. Her iki aygıt da Apple’ın şimdiye kadar sattığı en tanınan akıllı telefonlardan oldu.

iPhone 6 Plus’ın üretimi 2016’da durdurulmuş olsa da iPhone 6, en az 2018’e kadar makul bölgelerdeki seçkin perakendeciler aracılığıyla satın alınabiliyordu. iPhone 6’nin nostaljik eser kategorisine girmesi için en az 2 sene daha var.


Nostaljik (Vintage) eser nedir?

Bir eserin Apple tarafınca nostaljik (vintage) kategorisine alınması için evvela üretiminin noktalanması ve üretimi durduktan itibaren en az 5 yıl geçmesi gerekiyor. Apple tarafınca nostaljik eser kategorisine alınan rastgele bir eser, Apple Yetkili Servisi yahut mutabakatlı tamir ve donanım partnerlerinden hizmet alamıyor.

Bu manada şayet nostaljik sınıfına alınmış bir Apple aygıtına sahipseniz ve aygıtınız bozulursa, tamir sürecini Apple ile mutabakatı olmayan bir hizmet sağlayıcıya yaptırmak durumunda kalacaksınız demektir. Bu manada hayli yakın bir vakitte iPhone 6 Plus aygıtınızı Apple aracılığıyla tamir ettiremeyeceksiniz.

Apple’ın nostaljik eser siyasetindeki tek istisnai ülke ise Fransa… Fransa’da 31 Aralık 2020’den daha sonra satın alanan rastgele bir iPhone yahut Mac, eser nostaljik kategorisine alınsa bile 7 yıl boyunca Apple Yetkili Servislerinde tamir edilebiliyor.

Pekala sizler Apple’ın nostaljik eser sınıflandırması hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu uygulama, aygıtların ömrünün daha kısa bulunmasına sebep oluyor mu? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.