Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo: İnanılmaz bir okul terki var, geçim ezası yüzünden bir kuşağı kaybediyoruz

  • Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo, bir yıl ortasında 155 bin 938 öğrencinin okulu bıraktığını belirterek, “İnanılmaz bir okul terki var. Geçim zahmeti yüzünden bir jenerasyonu kaybediyoruz” dedi.

Foggo, Sputnik’ten Atilla Güner’e konuştu. Foggo, “2021-2022 öğretim yılı için söylüyorum tam bir yıl içerisinde 155 bin 938 öğrenci okulu bırakmış. Liseyi terk eden ve konuta katkı sağlamak için çalışmaya başlayan gençler var. Bu durum bütün Türkiye’de bu türlü. O çocuğun o okulu bıraktığı an o okula tekrar dönmesi mümkün değil. Göz göre nazaran bu jenerasyonu kaybettik” değerlendirmesini yaptı.

Hacer Foggo’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Hepimiz fakirleştiği için bize takviye veren destekçilerimiz de pandeminin başındaki kadar bağış yapamıyorlar. Evvelden minimum fiyatla çalışan ya da emekli vatandaşlar da bağış yapıyorlardı fakat şuan onlar da dayanışmaya muhtaçlığı olan beşerler haline geldiler. Minimum fiyatlı, pandeminin başında takviye verdiğimiz teminatsız çalışan vatandaşlarla tıpkı duruma geldi.

“Yoksulluk kalıcı hale geliyor”

İnanılmaz derece okulunu terk eden gençler var. Pandemide liseyi terk eden ve konuta katkı sağlamak için çalışmaya başlayan gençler var. Bu durum bütün Türkiye’de bu türlü. O çocuğun o okulu bıraktığı an o okula tekrar dönmesi mümkün değil. O yoksulluk kalıcı hale gelmiş oluyor. Göz bakılırsa bakılırsa bu jenerasyonu kaybettik.

2021-2022 öğretim yılı için söylüyorum tam bir yıl içerisinde 155 bin 938 öğrenci okulu bırakmış. Bu sayılar Veli derneğinin açıklaması ki Ulusal Eğitim de bunu kabul ediyor lakin bence bu sayı epey daha fazla. Bu bahisle ilgili fazlaca acil önlem ve tedbir alınması gerekiyor zira hem de dijital bir devirdeyiz ve babalarının işlerini devralan çocuklar için söylüyorum bu işler yarın öbür gün ortadan kalkacak. Bu çocuklar ileride teknolojiyi bilmeyen, günlük sokaktaki işleri yapacak yahut onları da yapacak durumda olmayacak.”