Monster Abra A7 V11.4 İncelemesi

  • Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Biliyorsunuz Monster Notebook‘ta oyuncular için epeyce sayıda dizüstü bilgisayar seçeneği bulunuyor ve oyun için geliştirilen dizüstü bilgisayar kategorisinde her bütçeye göre bir model kesinlikle mevcut durumda. Bunlardan biri de yeni Abra A7 V11.4 oluyor. Yeni kuşak Abra modellerinde NVIDIA RTX 3050 ve 3050 Ti ekran kartı seçenekleri ile Intel’in 11’inci jenerasyon işlemcilerinin yer aldığını görüyoruz ve dahası artık bu laptop’larda Windows 11 işletim sistemine güncelleme imkanı yer alıyor ki bizim incelediğimiz modeli de biz Windows 11‘e yükseltmiş bulunuyoruz. Hepsinden bahsedeceğiz, oyun performanslarına göz atacağız, lakin evvel kelama her vakit olduğu üzere dizaynla başlayalım.


Monster Abra A7 V11.4 Tasarımı Nasıl?

Monster Abra A7 V11.4, dizaynıyla çok hoş görünen güçlendirilmiş plastik bir kasa yapısına sahip. Her vakit alıştığımız Monster’ın düz siyah kasa yapısını benimseyen laptop’ta geride yer alan Monster logosu ışıklandırmasıyla göz kırparken, kapağın alt bölmesine baktığımızda da burada işlemeli bir yapıya yer verildiğini görüyoruz.

17.3 inç boyutlu çok geniş ekranıyla tam bir gamer platformu olduğunu söyleyebileceğimiz laptop’ta iç tarafta da tek bölgeli RGB aydınlatmalı tam boyutlu bir klavye yer alıyor. Klavyenin bu RGB ışıklandırmalarını Monster Denetim Merkezi yazılımı üzerinden yönetebiliyorsunuz. Bunun haricinde da aslına bakarsanız bu yazılımdan hem mod geçişlerini hem başka ayarlayı yapabildiğinizi de yeri gelmişken söyleyelim. Mod değişim ekranında ayrıyeten Turbo fan seçeneğini de bakılırsaceksiniz. Bu seçeneği bilhassa ağır oyun seanslarında aktifleştirmenizi öneririz. bu biçimdece laptop’ın her 2 yanına pozisyonlandırılmış olan 3’üncü kuşak Xcooling soğutma teknolojisi devreye giriyor ve laptop ortasındaki sıcak hava dalgası süratle dışarı atılıyor ve bu da kuşkusuz oyunlarda âlâ bir performans elde etmenizi sağlıyor. Bu ortada mod değiştirmek için tek seçeneğiniz bu yazılıma girmek değil, beraberinde güç butonunun yanında yer alan özel tuş ile de oyun ve ofis modu içinde geçiş yapabiliyorsunuz.

Laptop’ın kontaklarına bakacak olursak, sağ yanda USB 3.1 portları ile tam boyutlu kart okuyucunun bulunduğunu, sol kenara geldiğimizdeyse burada da USB 2.0 portu ile ses girişlerinin olduğunu görüyoruz. Öbür linklere art kenarda yer verilmiş. Burada USB Type-C portu bulunuyor, lakin bu hem de DisplayPort olarak manzara aktarmada da kullanılabiliyor. Öte yandan öteki manzara aktarabileceğiniz HDMI 2.1 portu da bu kısımda mevcut durumdayken, Gigabit Ethernet portuna yer verildiğini de görüyoruz. Laptop’ın kablosuz temasları içinde ise Wi-Fi 6 dayanağı ile Bluetooth 5.1 yer alıyor.

Ayrıyeten bahsetmeden geçmeyelim. Laptop’ta 2 adet 2 watt’lık hoparlörler yer alıyor ve bu hoparlörler Sound Blaster Cinema 6 Plus ile güçlendirilmiş. Hoparlörlerin ses performansını Sound Blaster yazılımı üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.

17.3 inç boyutlu bir oyun canavarı bulunmasına rağmen ince profilli bir tasarım anlayışını benimseyen laptop, 30.5 mm’lik kalınlığıyla sırt çantasına rahatlıkla sığabiliyor ve 2.5 kilogram yüküyle da rahatlıkla taşınabiliyor.


Âlâ bir Oyun Tecrübesi için Orjinal Windows 11

Artık, bilindiği üzere Microsoft, Windows 11’i kullanıma sundu. Elimizdeki bu dizüstü bilgisayar olağanda FreeDos işletim sistemiyle geliyor, fakat satın alım etabında laptop’ın bir fazlaca konfigürasyon ögesini değiştirebildiğiniz üzere, isterseniz Windows 11 işletim sistemiyle yüklü olarak gelmesini de sağlayabiliyorsunuz. Monster Notebook’lar Windows 11 ile yenilenmiş durumda. Monster Abra A7 V11.4, bize de Windows 11 ile yüklü olarak geldi ve bu biçimdece en şimdiki işletim sistemi tecrübesini de birinci elden bu laptop’ta kıymetlendirme bahtı bulduk.

Windows 11, Windows 10’un tüm gücünü ve güvenliğini, bir daha tasarlanmış ve tazelenmiş bir görünümle sunuyor. Yeni araçlarla, seslerle ve uygulamalarla birlikte yeni periyottaki hayat usulünü kolaylaştırmak ve ahenk sağlamak için tasarlandı.

Bu noktada değerli bir bilgiye de parantez açalım. Orjinal Windows kullanması epeyce hayli değerli. Ayrıyeten orjinal Windows 11, en yüksek sürat ve performans gerektiren oyunları en üst düzeyde oynamak için kıymet teşkil ediyor. Zira yepyeni olmayan işletim sistemi kullanması olan bilgisayarlarda oyunun takılması ve kesintiye uğraması ile epeyce sık karşılaşılıyor. Yani bilhassa oyun oynamak için bu biçimdesi bir dizüstü bilgisayar satın almak istiyorsanız, oyun performansını en üst seviyede yaşamak için özgün Windows 11 işletim sistemini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu ortada bir başka not: Windows 11’li Monster Notebook’ların 1 aylık Xbox Game Pass Ultimate armağanı ile birlikte geldiği alımı de paylaşalım.


Monster Abra A7 V11.4 Ekran Özellikleri

Monster Abra A7 V11.4, dediğimiz üzere 17.3 inç büyüklüğünde geniş mi geniş bir ekranla geliyor. Ekranın ince kenar çerçeveleriyle birlikte sunulmuş olması da imaja odaklanma kolaylığı sağlıyor. Ekranın üst kenarına bakacak olursak, burada ayrılmış bir alan ortasında bir kameranın yer aldığını da görüyoruz.

Geniş görüş açısı sağlayan IPS panelden oluşan laptop’ın ekranı, Full HD çözünürlüğünde manzara üretiyor ve daha da kıymetlisi oyuncular için epey önemli olan 144Hz tazeleme suratına sahip olarak geliyor. bu biçimdece bilhassa FPS ve yarış tipi oyunlarında akıcı bir oyun tecrübesi sağlanırken, görsel kalite de korunuyor. Ekranla ilgili bir öteki söyleyebileceğimiz şey, mat materyal ile kaplanmış olması olacak. Bu da ekranın yansımaları minimize etmesinin önünü açıyor.


Monster Abra A7 V11.4 Teknik Özellikleri Neler?

Buraya kadar her şey yolunda. Pekala, Monster Abra A7 V11.4’ün teknik takımında neler var? Başta da söylemiş olduğimiz üzere bu laptop’ta Intel’in yeni 11’inci kuşak işlemcisi kullanılmış. Intel Tiger Lake Core i7-11800H işlemcinin yer aldığı laptop’ta, bu işlemci 8 fizikî çekirdekli yapıda ve 16 izlek sahibi olmasıyla değer gösteriyor. Yalnızca oyunlarda değil, beraberinde ağır iş yükü getiren uygulamalarda da bu laptop’ın yüksek performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Kaldı ki aldığımız sonuçlar da bunu doğrular nitelikte.

Yeni işlemciye ek olarak NVIDIA’nın RTX teknolojisiyle donalı ve DLSS teknolojini barındıran GeForce RTX 3050 Max-Performance ekran kartını da bulunduran laptop, 4GB GDDR6 bellekli bu ekran kartıyla birlikte Forza Horizon 5, Guardians of the Galaxy, Far Cry 6 ve Resident Evil Village üzere AAA oyunlarda da çok tatmin edici sonuçlar üretiyor ki bunların bilgilerindan az daha sonra bahsedeceğiz.

Laptop’ın teknik takımını tamamlayacak olursak, elimizdeki Abra A7 V11.4’te 8 GB DDR4 RAM yer aldığını ve 500 GB Crutial P2 M.2 SSD‘nin konumlandırıldığını söyleyebiliriz. bir daha bu ögeleri de satın alım etabında istediğiniz üzere konfigüre edebiliyorsunuz. Bu laptop’a 64 GB’a kadar RAM desteği yapabiliyor, SSD’yi değiştirebiliyor ve hatta dilerseniz boşta olan 2’inci M.2 SSD portunu da bir daha listeden seçeceğiniz bir disk ile doldurabiliyorsunuz. Burada tercih büsbütün sizlere bırakılmış durumda.


Monster Abra A7 V11.4 Performansı Nasıl?

Artık gelelim performans notlarımıza. Monster Abra A7 V11.4 elimizde olduğu müddet ortasında bir fazlaca noktada kıymetlendirme imkanı bulduk ve bunların natürel ki çoğunluğunu oyunlar oluşturdu. Lakin bilhassa işlemci gücünün de kıymetli bir noktayı teşkil ettiğini söylemek lazım, çünkü bu bir oyun bilgisayarı olduğu üzere, yüksek süreç kapasitesi ile hem de ağır uygulamalarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir laptop.

Monster Abra A7 V11.4’e uyguladığımız testler içinde birinci etapta Geekbench‘e bakalım istiyoruz. Burada işlemcinin tek çekirdek performansında 1473 puan toplayan laptop, oldukcalu çekirdek kararındaysa 6016 puan almayı başarıyor. Grafik tarafında da benzeri bir sonuç görmek mümkün. Neredeyse 60 bin barajına dokunan Abra A7 V11.4, net skor olarak bu testte 58 bin 951 puan almayı başarıyor.

Cinebench R23 testine geldiğimizdeyse, bir daha burada da kuvvetli bir sonuç ile karşılaşıyoruz. Çoklu çekirdek performansında 9198 puan toplayan Abra A7 V11.4, tek çekirdek testinde de 1516 puan almayı başarıyor. Bu sonuçlarla sentetik test performansında listede de ismini kıymetli bir yere yazdırdığını söyleyebiliriz.

Pek olağan ki diske de bakmadan geçmedik. 500 GB kapasiteli Crucial P2 M.2 SSD‘nin CrystalDiskMark’tan aldığı sonuç 2327 MB/s sıralı okuma halinde olurken, diskin sıralı yazma performansı da 1166 MB/s üzere çok etkileyici bir sonuca ulaşıyor.

Oyun tarafına geldiğimizdeyse, Abra A7 V11.4’te yeni çıkan oyunları denemeye çalıştık. Bunlar içinde Forza Horizon 5, Guardians of the Galaxy, Far Cry 6 ve Resident Evil Village yer alırken, her birinde laptop’ı yüksek grafik bilgileriyla birlikte koşturduk.

Bunlardan Forza Horizon 5’te ortalama 70 fps sonuç üreten Abra A7 V11.4, sırasıyla Guardians of the Galaxy’de 70 fps, Far Cry 6’da 60 fps ve Resident Evil Village’ta ise 65 fps sonuçları üretti. olağan olarak bu çeşit oyunlarda oyun ayalarını yüksek grafik çizgisine de çekebilirsiniz, fakat en ülkü sonuçların yüksek grafik ayarlarında olduğunu söyleyebiliriz. Ha, şayet siz ultra grafik ayarlarında daha yüksek performans almayı amaçlıyorsanız, bu biçimde RTX 3050 Ti’lı olan modele yönelmeniz daha gerçek olacaktır kanaatindeyiz.

Sonuç

Evet, Monster Abra A7 V11.4 genel çizgileriyle bu türlü. bir epeyce noktasından bahsettik, teknik takımını tanıdık ve performansından bahsettik. Geriye ise fiyat kaldı. Şu an Monster Abra A7 V11.4’ü elimizdeki teknik grubuyla birlikte 14 bin 399 TL fiyatla satın alabiliyorsunuz. olağan olarak inceleme müddetince de söylemiş olduğim üzere, bunu optimize etmeniz elinizde; kimi özellikleri çıkartabilir, yenilerini ekleyebilirsiniz. Bu ortada olağan ki husus Monster Notebook olunca, şu 2 değerli noktayı da hatırlamak gerekiyor: Oynayamadığınız oyun olursa birinci 15 gün içerisinde para iadesi ve ömür uzunluğu fiyatsız bakım garantisi. Bunlar da oyun severlerin elini güçlendiren kıymetler oluyor.

CHIP Online Notu: %91

+ Windows 11 işletim sistemi
+ 144 Hz ekran
+ Tasarım
+ İlişki dayanağı
+ Yüksek performans
+ Fiyatsız bakım hizmeti ve iade seçeneği

Teknik Özellikler

  • İşletim Sistemi FreeDos
  • İşlemci Intel i7-11800H-2,3GHz Turbo Boost ile 4,6GHz
  • Çekirdek 8
  • Ekran 17,3″ FHD 1920×1200 144Hz IPS Mat LED
  • Bellek 8GB DDR4 3200MHz
  • SSD 512GB Intel 670P M.2 SSD
  • Grafik NVIDIA GeForce RTX 3050 Max-Performance 4 GB GDDR6
  • Ses 2x 2W Sound Blaster Cinema 6 Plus
  • Temaslar USB 3.1 (2 adet), USB 2.0, USB 3.1 Gen2 Type-C – DisplayPort, HDMI 2.1, kart okuyucu, kulaklık, Gigabit Ethernet, BT 5.1, Wi-Fi 6
  • Boyutlar 395 x 263 x 30.5 mm
  • Yük 2.5 kg.
ADVERTORIAL