niye Bu Kadar Seviyoruz?: Rekabetçi FPS Oyunları Oynamak İçin 11 Sebep!

bencede

New member
12 Eki 2020
681
0
0
Ülkece FPS oyunlarına ilgimiz olduğu aşikar, pekala bu oyunları niye bu kadar hayli seviyoruz? İşte 11 sebep!


11. Yeterli vakit geçirilebilir olması.


İster arkadaşlarınızla ister yalnız başınıza kusursuz dakikalar geçirmenize niye olabilir, hatta toxic birisi değilseniz oyun arkadaşı bile edinebilirsiniz.


10. Oynanabilirliği yüksek olması.


Oyundan oyuna değişen vuruş hissiyatı muhakkak bizi oyunun içine daha epeyce çekiyor, çektikçe adrenalin de yükseliyor ve eğlenceli anlar yaşanmasına niye oluyor.


9. Rahatlamak için güzel bir opsiyon olması.


Şayet rekabetçi bir maça girmezseniz ve grubunuza sizi rahatsız edecek birileri denk gelmezse FPS oyunları çok baş rahatlatıcı birer aktiflik olabiliyor.


8. Adrenealin sunuyor olması.


Biraz günlük rutinden uzaklaşıp aksiyon yaşamak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan rekabetçi FPS oyunları mutlaka adrenalini sonuna kadar yaşatacak şeyler sunuyor.


7. Başarmışlık hissi sunması.


Pek az olsa da 5 vs 1’den galip çıkmanın tatmin hissinin benzerini hayli az şey de bulabilirsiniz.


6. Harikaya zorlaması.


Rekabetçi bir maça girdiğinizde ve kusur yaptığınızda, gelecek oyunlarda yanılgı yapmamak ismine daima gelişmeye zorlaması muhakkak rekabetçi FPS oyunlarının temelini oluşturuyor ve bu da hem cümbüş tıpkı vakitte bağlılık sunuyor.


5. Zihni canlı tutuyor olması.


Oyun deyip geçmemek lazım, türlü türlü stratejiler belirleyip bunları gerçek formda uygulayabilmek son derece güç bir iş. Oyun oynadıkça aslında zihinsel olarak kendimizi muhakkak açılardan geliştiriyoruz.


4. Vakit zaman komik anlar yaşatması.


Rekabetçi FPS oyunlarında gergin ve gerilimli anlar yaşansa da beklenmedik anlarda komik şeylerle karşılaşılması katiyen o gerginliğin üzerine ilaç üzere geliyor.


3. Birlik hissi.


Çoklukla 5’e 5 olan rekabetçi FPS oyunlarında ortak amaç doğrultusunda hareket etmek, grup hissini sağlamak veyahut rastgele bir şeyin kesimi olmak yeterli hissettiriyor.


2. yenidena düşmemesi.


Her ne kadar karakterler, haritalar birebir olsa da oyun içerisinde farklı rakiplerin atılımlarının daima değişiyor olması kendimizi her şeye karşı hazır olmaya itiyor, ötürüsıyla bu da oyunu yenidena düşmekten kurtarıyor.


1. Toplumsallaşma aracı.


Oyun içerisinde yüzlerce, binlerce saat geçirebilme imkanı sunulmasıyla birlikte, binlerce farklı beşerle irtibata geçilebilmesi oyunu oyun olmaktan çıkartıp bir toplumsallaşma aracına çeviriyor.