Şayet Bir Gün Çıkış Yaparsa Crysis 4’te Katiyen Görmek İstediğimiz 11 Yenilik

bencede

New member
12 Eki 2020
681
0
0
Crysis 4 çıkış yapacak mı bilemiyoruz. Ama üçlemenin grafiksel olarak elden geçirildiği devirde umutlanmadan da duramıyoruz. Şayet Crysis serisi geri döner ve heyecanımızı azamî düzey çıkarırsa serinin yeni halkasında görmek istediğimiz birtakım yenilikler var.

İşte Crysis 4’ten beklediğimiz değişiklikler…


1. Nomad’e Neler Oldu?


Nomad ya da gerçek ismiyle Jack Dunn’un yazgısını öğrenmeyi gönülden istiyoruz. Serinin birinci oyununda hayat verdiğimiz karakterin bir Crysis çizgi romanında hayatını kaybettiğini okumuştuk. Nomad’e neler oldu?


2. Yeni Bir Nanosuit


Nanosuit Crysis’i öbür FPS’lerden ayıran yegane etkenlerden biri olmuştu. Serinin yeni halkasında zırhın yeni özelliklerini kullanabilmek isterdik.


3. Daha Âlâ Bir Çok Oyunculu Mod Tecrübesi


Crysis serinin her oyunuyla başarılı pek fazlaca oyunculu tecrübe sunabilmişti. Şayet bir gün çıkış yaparsa nanosuitimizi çevrimiçi savaş alanlarında kullanmayı hayli isteriz.


4. Sef İstilası Öteki Kentleri Nasıl Etkiledi?


Seflerin öteki ülkelerde yol açtığı tahribat ne durumda? Öbür ülkeler istilaya karşı nasıl bir reaksiyon verdi? ABD haricinde geçen çeşitli bakılırsavlerde bir Raptor Timi üyesine hayat vermek isterdik.


5. Düşmanları Boğazından Yakalayabilme


Crysis’te yer alan bu özellik savaş ortamlarına nefis bir hissiyat katmış ve oyuncuyu hakikaten çok kuvvetli hissettirmişti.

Güç moduyla düşmanları boğazından yakalayarak metrelerce ileriye fırlatmak mutlaka dayanılmaz bir mekanikti. Bu özelliği muhtemel bir Crysis oyununda tekrar görmeyi gönülden istiyoruz.


6. Süratli Kaydetme Özelliği


Crysis’in birinci oyununda yer alan süratli kaydetme özelliği başka oyunlarda kaldırılmıştı. Serinin yeni halkası şayet bir gün çıkış yaparsa mutlaka süratli kaydetme özelliğinin geri gelmesi gerektiğini düşünüyoruz.


7. Güç Modu Geri Dönmeli


Nanosuit 1.0’da yer alan güç ve sürat modu ikinci oyunda nanosuit 2.0 ile farklı bir mekaniğe geçmişti. Güç modu katiyen Crysis 4’te eski haliyle yer almalı.


8. Prophet Adada Neler Yaşadı?


Kaçırıldıktan daha sonra lakin Exodus bakılırsavinde tekrar karşımıza çıkan Prophet adada neler yaşadı? Seriye istikamet veren ikonik karakterin Lingshan’da neler yaşadığını şahsen onu oynayarak öğrenmek isterdik.


9. Hargreave ve Zırha Dair Daha Çok Bilgi


Hargreave’in ofisinde uzaylı teknolojisiyle yaratılan nanosuitin prototiplerini görmüştük. Nanosuit’in hayli daha fazla gizemi bünyesinde barındırdığı aşikâr. Yeni bir oyunda zırhın gizemli dünyasına dair epey daha fazla bilgiye ulaşabiliriz.


10. Daha Fazla VTOL bakılırsavi


Crysis’de Ascension vazifesinde VTOL kokpitine geçmiş ve Lingshan’dan kaçmaya çalışmıştık. Her oyununda oyuncuları en az bir kere çeşitli araçların ardına geçiren serinin yeni oyununda da doyasıya VTOL kullanmak istiyoruz.


11. Yumruklar!


Crysis’in en keyifli yanlarından biri de azamî güç moduyla önümüze gelen her düşmana yumruk savurmaktı. Ağaçları dahi ikiye bölebildiğimiz yumruklarımızı yeni oyunda da doyasıya kullanmak, güç modunun tüm potansiyelinden yararlanmak istiyoruz.